R:ekobyn

Ett hållbart liv i gemenskap för att berika vår värld

Studiebesök med R:energi: förnybara vätgassystem och energilösningar (23-24 sep)

R:ekobyn och R:energi ordnar en spännande studieresa till Mariestad och Vårgårda för att lära om unika installationer av solceller och vätgassystem för bostäder, lokaler och transporter.

Vi reser tillsammans med minibuss från Röstånga. Avresa söndag 23 september lunchtid, tillbaka i Skåne igen måndag kväll. Resa, logi, och vissa måltider ingår. Trevligt umgänge också såklart!

Du med intresse för arbetet med att förverkliga R:ekobyn och framtidens förnybara energilösningar i Röstånga: Låter det spännande? Vill du följa med på studieresan?

Det finns ännu några platser kvar! Hör av dig till Christian Stenqvist (först till kvarn)

R:energi är igång!

Inom R:energi, R:ekobyns nystartade systerprojekt, samverkar lokalsamhälle, näringsliv, kommunägt energibolag och akademi för att främja ett förnybart och hållbart energisystem för R:ekobyn och Röstånga. Förstudien sammanställer och utvärderar kunskaps- och beslutsunderlag om energilösningar för förnybar produktion och lagring, byggnadernas klimatskal och VVS m.m. Vi blickar nyfiket mot energisystemlösningar som biokol och pyrolys, bränsleceller och vätgas m.m.

Medborgare- och intressentdialog sker i fysiska möten och via digitala plattformar. Lokala förutsättningar och värderingar samt samhällstekniska utmaningar bedöms med projektets utvärderingsverktyg. Våra framgångar och resultat är till för att spridas, väcka omvärldsintresse och möjliggöra replikerbarhet.

Finansieringen kommer från Viable Cities – det strategiska innovationsprogrammet för smarta och hållbara städer, och deltagande projektpartners:

  • Röstånga Tillsammans (projektägare),
  • Röstånga Ekoby ekonomiska förening,
  • Kraftringen,
  • FOJAB Arkitekter,
  • EvalPart (projektledning),
  • Avdelningen Miljö- och energisystem vid Lund Tekniska Högskola.

Projektperiod: juni 2018 till februari 2019

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Christian Stenqvist

Kom och rita med oss!

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén