Vad kommer det att kosta att bo i R:ekobyn?

Såklart en av de viktigaste frågorna om man funderar på att flytta dit. Vi har inte svaret färdigt ännu. En del av vårt LEADER-projekt går ut på att undersöka upplåtelseformer (bostadsrätter, kooperativa hyresrätter, egna tomter och hus, eller en mix av dessa). Vi undersöker också olika finansieringsmöjligheter, och såklart byggkostnader för olika varianter.

Vår vision är att det ska bli möjligt för många olika sorters hushåll och plånböcker och åldrar att bo här. Barnfamiljer, studenter, pensionärer, singelhushåll osv. 

Vi återkommer när vi vet svaret!

Leader Projekt
För arbetet har R:ekobyn fått medel från EU:s jordbruksfond genom Leader Nordvästra Skåne med Öresund. I projektet ingår också FOJAB arkitekter och Svalövs kommun som är med och medfinansierar med sitt arkitektarbete för planförslaget, samt med det kommunala planarbetet.
Projektet stöttas även av många andra bl a Röstånga Tillsammans, NSVA, Kraftringen, Coompanion Skåne och från flera ideella krafter på olika håll. Detaljplanen beräknas vara färdig i december 2019 och därefter kan vi gå vidare med att söka bygglov och sen påbörja själva bygget. Vi hoppas att de första delarna av R:ekobyn kan stå färdigt till ca 2021.

Vill man ha mer detaljerad information om projektet så är länken till vår LEADER ansökan HÄR